Bosanska Krupa ima status najbolje, odnosno najaktivnije Omladinske banke u Federaciji BiH, rečeno je tokom ceremonije potpisivanja ugovora.

U bosanskokrupskom Domu kulture održana je ceremonija potpisivanja ugovora sa predstavnicima četrnaest neformalnih grupa mladih čiji su projekti odobreni u okviru programa „Omladinska banka“ Bosanska Krupa kojeg partnerski podržavaju Općina i Fondacija “Mozaik”.

Željko Pauković, direktor programa „Omladinske banke“ izrazio je zadovoljstvo zbog angažmana velikog broja omladinaca, ali i projekata ove godine, zbog čega Bosanska Krupa ima status najbolje, odnosno najaktivnije Omladinske banke u Federaciji BiH.

Otvoren je i drugi Javni poziv za projekte i mikrobiznise u Bosanskoj Krupi do 10. maja. Za projekte je planirano 8.000, a za mikrobiznise 6.000 maraka. Apeluju na mlade ljude da iskoriste ovu dodatnu priliku i da apliciraju sa svojim biznisima, jer kroz ovaj program razvijaju svoj aktivizam, rade konkretne stvari u lokalnoj zajednici i imaju podršku za pokretanje poslovnih ideja.

(rtvusk)