Dana 20.9.2020. godine odigrane su utakmice omladinskih kategorija NK Jedinstvo.

Najmlađa selekcija naših crveno bijelih je poražena danas u Bihaću od ekipe NK Omladinac 75 rezultatom 0:12, a priliku za igru u današnjem susretu Elvis Mehadžić je pružio je slijedećim najmlađim igračima našeg tima: Alem Toromanović, Amar Alijagić, Faris Duraković, Amar Žerić, Ishak Raković, Harun Huseinović, Denis Dupanović, Tarik Raković, Amar Ožegović, Emir Ćehajić, Faruk Čahtarević, a sa klupe je ušao Irman Kurjaković umjesto Haruna Huseinovića u 37′ susreta.

Pioniri našeg kluba su ponovo odigrali vrhunski susret protiv svojih vršnjaka NK Brekovica 78 i slavili sa visokih 11:0, a za ekipu su nastupili: Benjamin Bilić, Maid Čirić, Emir Fazlić, Elvin Mušić, Kemal Imširović, Petar Stipić, Aladin Vojić, Anes Ćehajić, Adis Amidžić, Samir Halilagić i Irman Felić. Trener Asmir Pašagić je dao priliku svim igračima u ovom susretu, pa su svoje minute upisali: Armin Halkić, Timur Toromanović, Hamza Šušnjar, Tarik Behrem, Amar Karadžić, Amar Hamzić i Haris Mušić.

Kadeti NK Jedinstvo su poraženi u B.Luci rezultatom 5:0, a trener Denis Čavkić je bez obzira na rezultat dao priliku svim omladincima u ovom susretu. U prvih jedanaest su igrali: Meho Bajrić, Damir Sabljaković, Ermin Mušić, Anes Abdijanović, Huse Bašanović, Ahmet Balić, Faris Fajković, Džanan Hajdarić, Haris Sušić, Mirnes Vuković i Afan Ramić. Sa klupe su zaigrali: Anes Hodžić, Hasan Bajrić, Anes Čirić, Tarik Ikić, Hamza Ramić i Muhamed Bilić.

Naši juniori su uspjeli ipak ostvariti pobjedu na gostovanju u B.Luci, a gol za pobjedu je postigao Amar Balić u 83′ susreta, nakon što je ušao sa klupe u 79′ susreta. Denis Čavkić je izveo ovih prvih jedanaest: Ervin Pečenković, Anes Šušnjar, Ibro Bašanović, Suad Zulić, Irman Dizdarić, Benjamin Kurić, Faruk Ramić, Amar Bratić, Aimar Čavkić, Harun Lipovača i Nedim Arnautović. Priliku sa klupe su dobili: Amar Balić, Eman Libić i Armin Halilagić.

Izvor: nkjedinstvo.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.