Mladi pjevač Elvin Čavkić iz Bihaća što je odličnom intepretacijom pjesme „Otac“ prije više od tri godine natjerao na suze Šabana Šaulića, koji je jučer preminuo nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, oprostio se od legende narodne muzike dirljivom.

Ljubitelji Šabanovog lika i djela kažu kako je u svaki svoj stih unosio srce i dušu, a uz njega su plakali milioni fanova.

No, danas se prisjećamo epizode u kojoj se Šaban našao na drugoj strani, kad je njega neko rasplakao glasom. Desilo se to tokom takmičenja srbijanskog showa Zvezde Granda u oktobru 2015. godine.

„Uspomena za cijeli život! Beskrajno sam počašćen prije svega prilikom da stanem i zapjevam pred ovolikom ljudskom veličinom kao što je Šaban Šaulić. A na to sve beskrajno sam ponosan na sebe jer sam doslovno svakim svojim nastupom dobio glas podrške i divne komentare najboljeg pjevača narodne muzike ikada. Do kraja života ću pamtiti svaki komentar i svaki nastup pred kraljem narodne muzike! Hvala ti za sve“, napisao je Čavkić.

Snimka je dosad pogledana čak 6,5 miliona puta, a i ispod nje brojni Šaulićevi fanovi opraštaju se od njega.

Izvor: radiosarajevo.ba

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.