“Oni koji tvrde da ambasador Brian Yee ne predstavlja nikoga, pričaju bajke i neka glasaju za braću Grimm!”

slobodna-bosna.ba
Aleksandar Vučić je rekao da mu je ambasador Hoyt Brian Yee prenio poziv američkog potpredsjednika Mikea Pencea da posjeti SAD i da to ne može učiniti diplomata "koji ne predstavlja nikoga".

Hoyt Brian Jee, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, danas je u Beogradu razgovarao sa premijerom i izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Američki diplomata je rekao da je njegova zemlja i dalje privržena stabilnosti i budućnosti Zapadnog Balkana i da Srbija u tome ima značajnu ulogu.

Na novinarsko pitanje da li on kao diplomata iz bivše administracije govori u ime nove administarcije predsjednika Donalda Trumpa, Brian Yee je rekao da je on u američkoj diplomatiji i dalje zadužen za sedamnaest zemalja Evrope.

“U američkoj politici prema Zapadnom Balkanu ima varijacija, ali ne i promjena”, bio je kategoričan ambasador Yee.

Aleksandar Vučić je rekao da mu je ambasador Hoyt Brian Yee prenio poziv američkog potpredsjednika Mikea Pencea da posjeti SAD i da to ne može učiniti diplomata “koji ne predstavlja nikoga”.

“Ako Srbi više vole bajke i misle da gospodin Hoyt Yee ne predstavlja nikoga, onda hajde da glasamo za Andersona i braću Grimm”, poručio je Vučić onima koji “pričaju bajke”.

Budući predsjednik Srbije ovom izjavom direktno je aludirao na izjavu Milorada Dodika, predsjednika RS, datu početkom ove nedjelje.

Dodik je na ocjene koje je iznio Hoyt Brian Yee i kojima je osudio njegovu separatističku poltiku rekao da je “Hoyt Yee dio stare administracije SAD i da on ne predstavlja nikoga osim samoga sebe”.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...