Ono što je prodavačica u jednom hrvatskom šoping centru zatekla u kabini zgadit će vam život

index.hr

IAKO je osnovna premisa svakog prodavača ideja da je “kupac uvijek u pravu”, pojedini kupci prodavačicama ponekad svojim ponašanjem prodavačicama često znaju zagorčati život. Problema najviše imaju s krađom i neredom, a jedna djevojka je čak odlučila obaviti nuždu u kabini za presvlačenje.

“Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo riječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena… Satima sve to poslije razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjesto”, ispričala je za Glas Slavonije prodavačica iz jedne poznate “high street” trgovine odjećom u jednom našem trgovačkom centru.

Ponekad u kabinama zatiču i stvarno gnjusne stvari, otkrila je jedna od prodavačica.

“U dućan je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela si je skupe traperice i majice te otišla u kabinu. Svi smo, dakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primijetila da djevojka nije iznijela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvijestila od šoka – ugledala je izmet usred traperica”, ispričala je žena s nevjericom. Objasnila je da su smjesta kontaktirali zaštitare, ali djevojku više nisu mogli pronaći.

Osim neurednih kabina, drugi veliki problem im je krađa. Iako postoje sve moguće zaštite od nadzornih kamera i alarma do zaštitara, kradljivci znaju biti vrlo snalažljivi.

“Najčešće se kradu modni dodatci poput nakita, naočala, donje rublje, ali i odjeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu dio oko zujalice i ukradu majicu, hlače, košulju.
Kradu se i sada popularni biseri s odjeće te satenske vezice iz cipela. Ne biste vjerovali što sve ljudima padne na pamet”, ispričao je drugi prodavač.

“Pamtim jednu situaciju kad smo kolegica i ja slagale jakne i primijetile rupu na mjestima gdje je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim djevojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavači robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu”, iskustvo je još jedne prodavačice.

Osim odjeće i modnih dodataka kradu se i cipele.

“Žena je isprobavala neke cipele i kako je bila velika gužva u trgovini, tek na kraju dana sam u kutiji gdje su trebale biti cipele vidjela njezine stare pokidane tenisice! Nove je cipele obula i jednostavno se išetala iz trgovine”, ispričala je žena koja radi u trgovini obućom.

Problem im stvaraju i žene koje kupe odjeću za vikend pa ju u ponedjeljak vraćaju, kao i modne blogerice koje robu vraćaju svakih nekoliko dana.

“Nakon vikenda uvijek imamo najviše povrata. Cure kupuju odjeću za izlaske i onda je s etiketom vraćaju, tvrde da ju nisu nosile. Tu su, naravno, i modne blogerice koje vraćaju robu svakih nekoliko dana. Fotografiraju se u odjeći za svoj blog, i onda je dolaze vratiti. Već dobro znamo neka lica koja to redovito čine, ali politika trgovine je takva da im moramo vratiti novac”, kaže prodavačica.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...