Načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić primio je porodicu Adise Bolić, matematičarke iz Bosanskog Petrovca, te je razgovarao o finansijskoj pomoći za odlazak na Matematičarsku olimpijadu u Tajlandu.

Adisa Bolić, učenica Tursko-bosanskog koledža u Bihaću, pobjednica je Evropskom matematičarskog kupa, gdje je osvojila zlatnu medalju, te se na Državnom matematičarskom takmičenju plasirala u Reprezentaciju BiH na matematičarsku olimpijadu, koja će se održati početkom jula na Tajlandu.

“Općina Bosanski Petrovac će financijski pomoći, našu mladu talentiranu matematičarku. I u današnjem susretu sa majkom Adise ja sam joj čestitao i zahvalio što je podarila ovom gradu pravu pobjednicu, te da zamolio da prenese čestitke Adisi na njezinim uspjesima”, rekao je Zlatko Hujić.

U razgovoru je istaknuto da je malo neuobičajeno da se Adisa Bolić nije odmah obratila Općini Bosanski Petrovac, te je istaknuto da je ona dijete Bosanskog Petrovca. Ne zaobilazeći mogućnost pomoći i drugih nivoa vlasti, institucija ili  privrednih društava, koje trebaju pomoći sve uspješne mlade ljude u Bosni i Hercegovini.

 

/uskinfo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.