Općini Drvar prijete poplave

avaz.ba

Runić istakla da je najteža situacija u selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu koja su odsječena

Općini Drvar prijete poplave zbog naglog otapanja snijega i novih padavina, a najteža situacija je u odsječenim selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu u kojem žive stariji ljudi, rekla je agenciji vršilac dužnosti načelnika ove općine Dušica Runić.

– Situacija se, nakon mirnog vikenda, naglo pogoršala zbog kiše i snijega koji je danas počeo da pada. Drvarskoj kotlini prijete poplave, jer se snijeg naglo počeo otapati – navodi Runić.

Ona je dodala da kanalizaciona mreža ne može primiti količinu vode koja je nastala otapanjem snijega.

– Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ali ne može postići da očisti snijeg koji se počeo topiti. Uz sve to, ponovo je počeo padati snijeg – navodi Runićeva i dodaje da su na terenu i ekipe Civilne zaštite na terenu.

Ona je istakla da je najteža situacija u selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu koja su odsječena.

– U tim selima pretežno žive stariji i bolesni ljudi koji, ukoliko im zatreba zdravstvena pomoć, ne mogu doći do Doma zdravlja u Drvaru – istakla je Runić.

Prema njenim riječima, zavejana su sela Boboljusci, Veliki i Mali Cvjetnić, Gruborski Naslon, Zaglavica, Motike, Poljice, Brda, Bunčevac, Župa, Župica i dijelovi Prekaje.

Runić je dodala da je u Drvaru i dalje na snazi stanje prirodne nesreće zbog velike količine snijega koji je proteklih dana zavejao ovo područje.

Prema popisu stanovništva prije rata, u Drvaru je živjelo 17.126 stanovnika, a danas svega 7.030.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...