Facebook grupa “20 kruna za čovjeka” otvorila je Paypal račun na koji možete uplatiti donacije za pokrivanje troškova Josipovog postoperativnog oporavka.

Josip Pejaković, doajen bh. glumišta podvrgnut je operativnom zahvatu dana na klinici u Münchenu. Da je operacija trajala nekoliko sati i bila izuzetno teška, saznali smo od člana porodice, koji nam je kazao da je sve prošlo u najboljem redu, te da se Josip Pejaković osjeća dobro. Uslijedit će oporavak na ovoj njemačkoj klinici.

Međutim, akcija je još uvijek u toku. Facebook grupa “20 kruna za čovjeka” otvorila je Paypal račun na koji možete uplatiti donacije za pokrivanje troškova Josipovog postoperativnog oporavka. Link koji vodi na račun i podatke o uplaćivanju možete pronaći na našem web portalu.

– Sada je najvažnije da se Josip dobro oporavi, istakla je Emira Hadžiavdić Cof, Bosanka koja je u Švedskoj pokrenula akciju prikupljanja sredstava za Josipovu operaciju i liječenje, a koja je ujedno i jedan od administratora Facebook grupe “20 kruna za čovjeka”. Paypal račun će biti otvoren do 14. februara. Podsjećamo da su Bosanci i Hercegovci s adresom u Švedskoj, skupili novac za Pejakovićevo liječenje s obzirom na to da je socijalno osiguranje koje ima u BiH, odbilo plaćanje troškova ove operacije.

EMA DŽANANOVIĆ