Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23) iz Prnjavora kojom se terete za pokušaj obljube 12-godišnje djevojčice.

Radi se o slučaju koji se odigrao krajem jula u dvorištu Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” u Prnjavoru.

Djevojčica je u noćnim satima u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su se optuženi okomili na njih. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, te brzoj reakciji policije koja je optužene uhvatila “na djelu”.

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorište, otjerali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu prijateljicu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je zatim izašao na ulicu i zaustavio prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

– Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i djevojku. Ona im je ispričala da su, nakon što su otjerali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i hvata rukama po intimnim djelovima tijela. Srećom, policajci su stigli na vrijeme i spriječili ih u namjeri da je siluju – naveli su tada u policiji.

Uz optužnicu sud je Mehmedu K. produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, dok će se Milan K. braniti sa slobode.

Obojica optuženih poznati su policiji po raznim prekršajnim i krivičnim djelima, a u vrijeme napada su bili pod dejstvom alkohola.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.