Srpska pravoslavna crkva danima vodi kampanju, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji i Republici Srpskoj, kako bi motivirala što više ljudi da dođu u Podgoricu na protestni skup koji priređuju sutra, ali organiziranim grupama, kao ni pojedincima koji pokušaju da uđu u zemlju da bi prisustvovali ovom protestu, neće biti dozvoljen prelazak granice, piše “Pobjeda”.

– Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organiziranim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Sigurnosna procjena je da im ne treba dozvoliti da uđu u zemlju – kazao je nezvaničan izvor “Pobjede” iz policije.

Srpska crkva danas je organizirala skup koji su nazvali slavom Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznikom Svetog Simeona Mirotočivog (Stefan Nemanja), a u okviru njega i litiju, koju zovu „krsni hod“.

Podsjetimo, Antena M jutros je pisala o tome kako je organiziran dolazak pristalica iz susjednih država i crnogorskih gradova.

Cijena aranžmana iz Beograda je tri hiljade dinara (nešto manje od 30 eura), a povratak je odmah nakon litije. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Organiziranim grupama iz regiona bit će zabranjen ulazak u Crnu Goru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.