‘Ti si del mog života i ti ćeš vavek to bit’, pjevalo je 500-tinjak uzvanika i gostiju u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku na proslavi 100. godišnjice Hrvatskog nogometnog kluba Orijent. Stoljeće ima sušački i riječki mezimac, vječni mladić – Orijent!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Na pozornici su se smjenjivale krimejske legende. Najstariji živući član i bivši nogometaš Branko Jadro koji ima samo 10 godina manje od Orijenta, Vlado Tićak koji je dio Orijentove priče već 60 godina, današnja sjajna generacija predvođena trenerom Faustom Budicinom, najbolja generacija u povijesti iz daleke 1969-e…

Orijentu su stoljeće ponosnog postojanja došli čestitati gradonačelnik Obersnel, župan Komadina, ministar Capelli, a iz HNS-a poklone su donijeli Zorko Srebrić i tvorac najbolje Rijeke u povijesti, a nekad i Orijentov vratar – Damir Mišković.

Koji sat prije svečane Akademije prva je momčad golom u 90. minuti pobijedila na Krimeji. Ostala je još jedna utakmica do kraja prvog dijela sezona, Akademija je bila fantastična, Orijent ide fantastično i iznad svih očekivanja… Predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić mogli su se napokon i malo opustiti. Oni i njihovi suradnici rade – odličan posao.

Foto:

U srijedu 11. prosinca u gradskom će poglavarstvu biti predstavljena blistava klupska monografija na više od 450 stranica – ‘Neka bude Orijent’. Napisao ju je profesor Marinko Lazzarich. Jedan od govornika na Akademiji, i sam oduševljen morem pozitivne energije.

Lazzarich je autor i Rijekine monografije, a riječko je srce bilo i bit će dovoljno veliko za oba velika kluba sa obje strane Rječine. Ili kako to sjajno kaže prof. Lazzarich:

– Rijeka i Orijent su: dvije duše jednog grada!

Joško Skoblar kojem je Orijent bio prvi trenerski posao javio se video-pozivom. Drago Majnarić, Marijan Brnčić, Drago Čohar, Efrem Močinić, Boris Tičić, Ante Bobić, Elvis Brajković, Saša Peršon, Siniša Linić… I brojni drugi primili su posebna Orijentova priznanja, a posthumno su plakete ‘Simbol Orijenta’ dodijeljene: Đalmi Markoviću, Rudiju Nikoliću, Ivici Šangulinu, Marijanu Rusu, Oskaru Blažini i Josipu Šegoti.

Foto: Goran Žiković

Na svoj uobičajeno maestralni način sve je goste i uzvanike kroz Akademiju vodio kolega Josip Krmpotić, a vjerna krimejska navijačka skupina ‘Red Fuckers’ pjesmom i navijanjem je zatresla veliku dvoranu Hrvatskog kulturnog doma u koju su došli sa velikim transparentom i nakon bakljada sušačkim ulicama.

– Barcelona nije jedina koja je ‘više od kluba’. To je i Orijent! – rekao je Vojko Obersnel o klubu koji se voli od malih nogu, a ljubav ide s generacije na generaciju. I tako već – cijelo jedno stoljeće.

Čakavski ponos dogurao je do troznamenkastog jubileja… Sretno ti prvih 100 godina, Orijente!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Orijent proslavio 100 godina! Stoljeće ponosa Sušaka i Rijeke / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.