Oružane snage BiH u saradnji sa gradom Bihać realizirale brojne projekte


Gradska uprava Bihaća u protekle tri godine ostvarila je izuzetno dobru saradnju sa pripadnicima Oružanih snaga BiH, odnosno Inžinjerijskim bataljonom Brigade taktičke podrške i 2. pješadijskim bataljonom 6. Pješadijske brigade koji je stacioniran u vojnoj bazi Adil Bešić u Bihaću.

Saradnja sa pripadnicima Oružanih snaga BiH na području grada Bihaća ogleda se u deminiranju , sanaciji makadamskih puteva, te čišćenju kanala za oborinske vode. Kada je u pitanju deminiranje, u period 2012-2015.godina pripadnici OS BiH deminirali su 724.273 m2 površine sumnjive od mina za što je utrošeno 1,1 milion KM.

Istovremeno, pripadnici OS BiH sanirali je preko 2,5 km makadamskog puta u naselju Donji Srbljani i Sokolac. U naseljima Pokoj, Kamenica i Lohovo pripadnici Inžinjerijskog bataljona očistili su preko 3,1 km kanala za oborinske vode , odvezavši preko 500 m3 otpadnog materijala na deponiju. Zahvaljujući čićnjenju kanala za oborinske vode smanjena je mogućnost za plavljenje porodičnih kuća i poljoprivrednog zemljišta.

Kada je u pitanju 2. Pješadijski bataljon 6. Pješadijske brigade koji je stacioniran u vojnoj bazi Adil Bešić u Bihaću ,pomoć civilnom stanovništvu u prevazilaženju nastalih problema i poteškoća nakon izbijanja požara u kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić, pokazali su da su jedinice OS BiH uvijek na raspolaganju lokalnoj zajednici. Također, pripadnici ove jedinice čistili su lokalitet Đačkog doma ,te učestvovali u proslavi Dana grada Bihaća.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...