Ovih dana se na društvenim mrežama pojavila ispovijest jednoga muškarca koji je imao jednu zaista tešku situaciju u svome životu i koju je morao da podjeli sa drugim ljudima, da sebi olakša dušu, a i da pokaže šta je sve moguće doživjeti u braku.

Pa je tako taj čovjek počeo svoji ispovijest sa time da je napisao kako je već osam godina u braku i da ima dva sina, ali i da zadnjih nekoliko godina stalno do njega dolaze glasovi kako ga žena vara.

Dalje u ispovijesti ovaj muškarac je napisao da mnogo voli svoju ženu, pa je mislio i da mu to ljudi iz zavisti i ljubomore govore, ali se neki crv sumnje uvukao u njega, pa je morao to na bilo koji način da provjeri.

Njegova žena nije išla nigdje od kuće jer je bila domaćica, pa ga je mogla varati samo kada je on na poslu i zbog toga je jedan dan pitao šefa da uzme slobodno, te se taj dan vratio kući ranije.

Čim je ušao u kuću vidio je tuđe muške cipele kod vrata i sve mu je bilo jasno pa se vratio u dvorište, uzeo jedan veći kolac sa namjerom da prebije i toga muškarca, ali i ženu.

Kada je uletio u svoju spavaću sobu zatekao je svoju ženu sa ni manje ni više nego sa svojim kumom, koji je bio njegov najbolji prijatelj i za kojeg bi, kako je napisao, i život dao. Muškarac je napisao da nije mogao da vjeruje šta vidi, da je samo ispustio kolac na pod i izašao iz kuće i sjeo na zemlju ispred kuće.

Nekoliko minuta kasnije je izašao i njegov kum, koji je samo prošao kraj njega, nije ga ni pogledao, niti mu bilo šta rekao, a kamoli izvinuo.

Kada je malo došao sebi, kako je napisao, ovaj je muškarac istjerao ženu iz kuće i nije joj dao da povede sinove sa sobom, na šta mu je ona rekla da mu djeca ne trebaju jer ionako nisu njegova, na šta mu je tek pao mrak na oči, te je krenuo za njom, a ona mu je jedva pobjegla i sva sreća da je tako, jer bi sada, kako je rekao, ovu ispovijest vjerojatno pisao iz zatvora.