VEČERAS u 20.45 na Poljudu Hrvatska i Mađarska odigrat će kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. Hrvatska se vraća na Poljud nakon četiri i pol godine i incidenta sa svastikom.

>>> Dolazite na utakmicu? Šaljite nam navijačka videa i fotke na [email protected] te putem Facebook stranice Index Sporta. 

Operaciju povratka reprezentacije u Split vodio je Marijan Kustić, šef HNS-a i stranački čovjek od povjerenja Andreja Plenkovića. Davor Šuker dolazi na utakmicu kao fiktivni predsjednik Saveza koji je izgubio moć i podršku Izvršnog odbora HNS-a, sastavljenog većinom od članova HDZ-a. Večeras se na Poljudu održava stranačka fešta, a delegaciju HDZ-a predvodit će premijer Plenković i predsjednica Kolinda. 

Uz Plenkovića će u Splitu biti potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar turizma Gari Cappelli te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Jučer uhićene 24 osobe

Ulice Splita osigurava ogroman broj policajaca te su blokirane su prometnice u krugu stadiona. Osiguranje za utakmicu protiv Mađarske jače je nego kada se u Splitu igraju visokorizični derbiji Hajduka i Dinama. Policija ima spremne antidron puške, a helikopteri kruže nad gradom. Unatoč enormnim mjerama osiguranja, jučer su zabilježeni prvi incidenti, a do jutros su uhićene 24 osobe, jedan mađarski te 23 hrvatska državljanina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer u popodnevnim satima napadnut je kombi mađarskih registracijskih oznaka, a zabilježen je i pokušaj napada na dvoje ljudi za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači.

Sinoć je u kvartu Gripe došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača, u kojem je jedan Mađar lakše ozlijeđen. Prethodno su mađarski navijači stigli na plažu Bačvice, gdje su se fotografirali, a prošetali su i centrom grada i na Voćnom trgu skandirali pod pratnjom policije.

Oko 1700 navijača Mađarske stiže u Split. Bit će smješteni u fan-zoni kod Spaladium Arene. HNS je izdao posebne upute navijačima koji dolaze na Poljud. Policija će imati pravo privesti svakog navijača i udaljiti ga ako se ne bude pridržavao izrečenih pravila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr