RIJEKA je u derbiju 23. kola Prve HNL kao domaćin na Rujevici svladala Osijek s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Gorgon u 11. minuti. Raspopović je ubacio loptu s desnog krila, udarac glavom Andrijaševića završio je na glavi Gorgona koji je pogodio donji lijevi kut nemoćnog Ivušića.

Međutim, nakon utakmice koju je sudio Strukan podiglo se puno prašine oko situacije iz 92. minute utakmice kada su igrači Osijeka tražili penal zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Rijeke. 

Na snimci se vidi kako dodir lopte s rukom postoji, a može se vidjeti i kako sudac komunicira s nekim preko slušalica, ali nije jasno radi li se o VAR sobi ili nekom od pomoćnih sudaca. Osječani su bijesni zato što sudac “nije išao pregledati situaciju na monitoru kako bi bio siguran u svoju odluku”. 

“Što će nam VAR ako se ovo ne pregledava? Zašto sudac ovo nije gledao? Nije gledao jer da je pogledao morao bi suditi penal”, rekao nam je sportski direktor Osijeka, Alen Petrović pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog iste ovakve stvari je Hrvatska izgubila Svjetsko prvenstvo. Uvjeren sam da je ovo čisti penal po sadašnjim kriterijima. Sudac se samo trebao uključiti i pogledati pa prosuditi je li je penal ili nije. Da je gledao, morao bi dosuditi penal”, zaključio je sportski direktor Osijeka. 

Ovom pobjedom Rijeka je preskočila Osijek na trećoj poziciji, Rijeka ima 41, a Osijek 38 bodova, a vi svoj sud o situaciji možete dati ispod teksta. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Osječani bijesni zbog suđenja: Što će nam VAR, ako se ne koristi? / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.