Piše: Osman Makić (NiP)

– Mjesec dana kampanje je iza nas, svi ste se vjerojatno zasitili raznih predizbornih obećanja i laži, al nažalost oni koji su to radili su navikli da tako dobijaju izbore, il’ jednostavno da kupe glas za 50 KM. Hvala Bogu pa nismo svi isti, jer ima i nas koji nikom nismo obećali posao, nikom nismo dali 50 KM za glas, jer ne želimo ovaj već jako napaćeni narod ponižavati. Međutim, obećali smo da ćemo raditi časno i pošteno ako budemo imali priliku, da će svako dobiti svoje pravo koje zaslužuje bez da se moli ikome, već samo da ispuni potrebne uvjete. Obećali smo da ćemo zaposliti one najbolje među nama, koji su to svojim radom i trudom zaslužili, a ne nekom ko ima stranačku člansku kartu, ili nekom podobnom i poslušnom.

Zašto toliko potenciramo i guramo mlade, pa uvijek su nas učili da na mladima svijet ostaje, mi smo se odlučili i spremili da preuzmemo i borimo se za taj svijet. Ne želimo da dođemo na gotovo, želimo da sami gradimo svoj put i sami zauzmemo svoje mjesto u društvu. Hvala Bogu nismo mlade iskoristili da nam nose zastave na skupovima i da nam popune liste, nego smo ih postavili na mjesto odakle će moći da vode procese i da kažu ono što misle.

Poruka za one koji ne žele izaći na izbore jer su “svi isti, neće se ništa promijeniti”, izađite na izbore, podržite mlade, obrazovne obrazovane, sposobne ljude i vidjeti ćete da nisu svi isti. Mladi i neiskusni, moguće, al bar ne znamo krasti, varati, lagati, namještati tendere i lažno obećavati.

Uradili smo ono što je do nas, dali smo sve od sebe da priđemo ljudima, objasnimo im ono što nudimo i za šta ćemo se boriti, sad je do vas, al znajte da ko god bude podržavao iste ljude koji nam 25 godina vode procese, da su saučesnici zbog ovakvog stanja, da su oni otjerali mlade ljude iz države, da su oni dužni penzionerima penzije, zato ću za kraj reći: do vas je, do nas je.

Izađite na izbore 2. oktobra i birajte promjene, budite birači a ne glasači.

(Promo)