Nakon tri sedmice odmora, učenici se vraćaju u školske klupe.

Sutra počinje nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama u USK. Nakon tri sedmice odmora, učenici se vraćaju u školske klupe.

Dio će ih ipak i tokom naredne sedmice ostati kod kuća, jer epidemiološke mjere zbog prisustva koronavirusa i dalje ostaju na snazi. Iako je Ministarstvo obrazovanja USK uputilo Kantonalnom kriznom štabu zahtjev o vraćanju nastave na stari način izvođenja, ublažavanje mjera za sada neće biti.

Sačekat će se preporuke Federalnog kriznog štaba ministarstva zdravstva. U nekim školama nastava u prvoj sedmici izvodit će se online a zbog nedostatka ogrijeva. U Ministarstvu obrazovanja USK ističu da je procedura za nabavku lož ulja pri kraju.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.