Na granici Hrvatska -Slovenija državljanki Srbije Miroslavi Gajinov je bio zabranjen dalji prolaz, i to, ni manje ni više nego zbog konzumiranja cigarete u sopstvenom autu.

Situacija je krenula po zlu kada je krenuvši ka Švedskoj sa dvoje dece zalutala prema prelazu Murska Sobota kod Slovenije.

Prema priči ove gospođe, granična policija je držala na granici dva i po sata samo zato što je konzumirala cigare i posedovala srpski pasoš, kako kaže. Miroslavi je granični policajac Joze Zamuda napisao kaznu u iznosu od 150 evra, jer je konzumirala cigarete u kolima.

– Iskreno u šoku sam i dalje. Zamislite, moj jedini prekršaj na graničnom prelazu je što sam konzumirala cigarete u svom automobilu dok sam čekala u koloni. Proputovala sam celu Evropu i ovakav skandal nisam doživela u svom životu. O čemu on priča? Pa, nigde ne postoji znak o zabrani pušenja u automobilu – priča u neverici Miroslava.

Za auto tvrdi ima sve uredne papire kao i važeći pasoš. Očajna žena sa dvoje dece smatra da je nepravedno zarobljena na granici i apeluje da se reaguje na diskriminaciju srpskog pasoša od strane slovenskih graničara kojim je očito stalo samo do novca.

– Kada sam mu predala srpski pasoš odmah mi je rekao da se parkiram sa strane i pitao šta radim ovde. Pošto je video da smo vezani i deca i ja pa se, valjda, razočarao počeo je da mi piše kaznu za pušenje u automobilu. Naša prepirka je trajala dva i po sata.

Kako kaže Miroslava kaznu nema nameru da plati, a sva moguća dokumenta su joj oduzeta zbog toga:

-Oduzeo mi je pasoš, vozačku dozvolu, vlasnički list od auta, ostala mi je sam srpska lična karta. Odmah sam pomislila kako ću do Švedske sa decom bez dokumenata. Nemam nameru da platim kaznu za pušenje u mom autu – besna je bila Miroslava.

Ona smatra da je sramotno to što su je držali na granici praktično ni zbog čega:

-Stajala sam na prelazu kao najveći kriminalac sa dvoje dece od 5 i 7 godina dok mi je pisao kaznu. Napisao mi je i potvrdu da mi je oduzeo dokumente. Treba da ga bude sramota uniforme koju je obukao najlepše bi im bilo na psihijatriji i njemu i onom ko mu je dao uniformu -kaže Miroslava koja nije bila upćena u slovenske zakone.