Nakon najave ministra zdravstva Hrvatske Vilija Beroša da će ova zemlja uvesti samoizolaciju za državljane Bosne i Hercegovine koji ulaze, mnogim bh. građanima ostalo je nejasno od kada će ovo da važi.

To je posebno zabrinulo one koji su se već uputili ili se spremaju otići u Hrvatsku na ljetovanje.

Odgovor smo potražili u Graničnoj policiji BiH.

Dežurstvo Granične policije BiH nije dobilo nikakvu zvaničnu obavijest. Vjerovatno će stići tokom dana, ali se mjera obično primjenjuje od ponoći, odnosno ponoći i minut”, kazao je Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije BiH, za Radiosarajevo.ba.

Istakao je da je on trenutno na graničnom prijelazu Doljani i da nema nikakvih problema, te se promet odvija neometano.

Podsjetimo, Beroš je danas nakon sastanka u Vladi najavio “neke mjere”.

“Razmatrali smo i situaciju na granicama. Ona je znatno poboljšana ali s obzirom na progresiju epidemiološke situacije u susjednim zemljama svakako ćemo povisiti kriterije za ulazak u Hrvatsku i uvesti samoizolacije u trajanju od 14 dana te izolacije koje će trajati nešto kraće, ali uz mogućnost PCR testiranja”, kazao je Beroš.

(radiosarajevo.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.