VEČERAŠNJIM utakmicama u skupinama C, E, G i I završit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Večeras oko 22:30 saznat ćemo 20 od 24 sudionika Eura, a preostale četiri reprezentacije dobit ćemo kroz dodatne kvalifikacije. Prvi put u povijesti dodatne kvalifikacije popunjavaju se prema rezultatima iz Lige nacija. Ždrijeb Eura je 30. studenog, no dodatne kvalifikacije igraju se tek od 26. do 31. ožujka sljedeće godine.

Igrat će se četiri odvojena mini-turnira po sistemu Final Foura, odnosno polufinale i finale na jednu dobivenu utakmicu. Domaćin finala svakog mini-turnira odredit će se ždrijebom, ali će svakako biti jedna od reprezentacija koje sudjeluju na tom turniru. 

Svi sudionici dodatnih kvalifikacija u skupinama od A do C još se ne znaju, ali se zna čitavi raspored skupine D. Gruzija će biti domaćin Bjelorusiji, a Sjeverna Makedonija će dočekati Kosovo. Te četiri reprezentacije osigurale su dodatne kvalifikacije osvajanjem svojih skupina u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako realnu šansu da se plasira na Europsko prvenstvo ima slabašna Bjelorusija koja je u ovim kvalifikacijama osvojila samo četiri boda i zabila isto toliko golova. Bjelorusi su bili u jako teškoj skupini s Njemačkom, Nizozemskom, Sjevernom Irskom i Estonijom, ali su opušteno mogli igrati jer su imali zajamčeno mjesto u dodatnim kvalifikacijama. Jedine bodove osvojili su protiv očajnih Estonaca.

Njihovi konkurenti u dodatnim kvalifikacijama bili su puno uspješniji. Gruzija je osvojila osam, a Kosovo 11 bodova koliko ima i Sjeverna Makedonija, ali ta reprezentacija danas još igra s Izraelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr