Otac objavio srceparajuću fotografiju tek rođene kćerke sa majkom koja umire


Tridesetsedmogodišnja Sarah Cunningham doživjela je napad uzrokovan preeklampsijom kada se vraća s posla kući. Uspjeli su je dovesti do bolnice i porodila se, a nakon toga je i izgubila svijest i više se nije probudila.

Slomljeni otac Steve Elsby “stisnuo je zube” i odlučio da napravi posljednju i jedinu fotografiju majke i kćerke. Smjestio je Sam i naručje majke koja je ležala priključena na aparate za održavanje na životu i fotografisao ih.

Steve je preko noći postao samohrani otac i udovac. Sa svim izazovima suočavao se sam i tako već pet godina.

“To mi je pomoglo jer je bol potisnuta. Morao sam brinuti i tom malom biću. Morao sam se boriti za starateljstvo jer Sarah i ja nismo bili vjenčani, ali uspio sam”, prisjetio se Steve.

No, tu nije bio kraj njegovim mukama. Kada je doveo Sam u bolnicu s čudnim lomom kostiju, optužen je za zlostavljanje. Opet je uslijedila borba za dokazivanjem i onda je utvrđeno da njegova kćerka ima bolest krhkih kostiju.

“Nikada neće upoznati svoju majku ali ta fotografija joj daje nešto i pomaže da prevaziđe teška vremena kao što je Dan majki. Može vidjeti svoju majku kako je drži u naručju. To je nešto što sam uradio odmah nakon što su mi rekli kakva je situacija. Medicinsko osoblje je bilo zaista ljubazno”, istakao je Steve.

Sam sada ima pet godina i krenula je u školu, a Steve ističe da je sretan čovjek uprkos svemu. Poručio je svim samohranim roditeljima da se ne plaše i da se ne stide tražiti pomoć.

“Savjeti drugih roditelji su dobri i dobro je slušati. Također, opustite se i uživajte jer sve prođe veoma brzo”, poručio je Steve.

/klix.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...