Nasren Akhtar osuđena je prije dva dana na dvije godine zatvora jer je dokazano da je lagala službu za socijalni rad i tako prisvojila 260 hiljada funti (skoro 300.000 eura).

Ona je od 2002. do 2013. na osnovu tvrdnje da je “samohrana majka slabe pokretljivosti i da je previše bolesna da bi radila” prikupila pomenutu novčanu svotu.

Zbog određenih sumnji u riječi Nasren Akhtar (50), Odeljenje za rad i penzije je 2012. počelo istragu protiv nje.

Foto:Printscreen

Policija ju je zatim u njenom stanu zatekla sa muškarcem u krevetu (što je ona kasnije negirala), a zatim je viđena kako s porodicom pleše na vjenčanju.

Kako su nadležni organi izjavili, bio je ovo veoma složen slučaj prevare s novčanom koristi koja je daleko iznad prosjeka.

Iako je prvo negirala, Nasren je 7. oktobra ove godine na sudu priznala prevaru, po sedam tačaka optužnice.

Tokom istrage utvrđeno je da je nadležne slagala i da joj je potreban novac za plaćanje kirije jer je utvrđeno da je ona sa svojim partnerom vlasnik kuće u kojoj živi.

Socijalni radnici su naglasili da slučajevi poput ovog odvraćaju uplatu novca onima kojima je pomoć preko potrebna.

Novi.ba/Srbijadanas

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.