Najmanje 17 ljudi je povrijeđeno nakon što se predvečer jedan kamion zabijao u više automobila u njemačkom gradu Limburgu. Policija je izvijestila da je kamion otet 200-njak metara od mjesta gdje je počeo udarati u nekoliko automobila. 

Policija je samo izvijestila da je napadač u kamionu uhićen i pozvala građane da ne šire ne provjerene informacije.

Naime, muškarac je kamionom pokupio nekoliko automobila. Policija nije dala nikakve podatke o njegovom identitetu. Nekoliko svjedoka za “Frankfurter Neue Presse” kazalo je da je vozač kamiona ubrzao, udario u nekoliko automobila i zaustavio se nekoliko metara ispred semafora.

No vozač kamiona nije zapravo i vlasnik istog. 

– Čovjek me je izvukao iz mog kamiona. Stajao sam ispred semafora kako bi skrenuo na autocestu. Nepoznati muškarac je potom otvorio vrata kamiona. Upitao  sam ga što želi ovaj je šutio i samo me izvukao van – kazao je vozač kamiona.

Navodno je govorio arapski i spominjao Allaha, kažu neki od svjedoka. Muškarca je odvezla Hitna. Glasnogovornik policije Markus Hofman (Hoffmann) potvrdio je da je došlo do prometne nesreće. Trenutno je u Limburgu velika akcije policije, navedeno je u priopćenju policije.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba