Otkazan javni doček Nove godine u Banjoj Luci

avaz.ba

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je povodom sinoćnjih događaja u ovom gradu da su članovi grupe “Pravda za Davida” jučer onemogućili novogodišnji koncert Harisa Džinovića zbog čega su danas otkazani Dječija nova godina i ostali koncerti, jer Grad ne želi da ijedno dijete, građanin ili turista potencijalno budu ugroženi.

Radojičić je rekao da Grad ne želi da na proslavu Dječije nove godine dođe bilo koji pojedinac i grupa i ugrozi ijedno dijete.

– Ne želimo dati povod takvim događajima – poručio je Radojičić na vanrednoj konferenciji za novinare povodom sinoćnih događaja u Banjoj Luci.

On je naglasio da su otkazani i predstojeći koncerti Željka Samaradžića, Nikole Rokvića i Željka Joksimovića.

– Koncerata neće biti jer su oni spriječeni – rekao je Radojičić.

On je naveo da Gradska uprava od 28. marta poziva na rješenje slučaja “Dragičević” te da gradu nisu potrebni podjele i sukobi.

– Ustavom i zakonom ljudi imaju pravo na proteste, ali to pravo imaju i oni koji slave. Grad ima svoj ritam života i može da živi ako u njemu ima tolerancije i razumijevanja – rekao je Radojičić.

Grupa “Pravda za Davida” sinoć je, nakon održanog skupa, prekinula koncert Harisa Džinovića.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su više osoba zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, Zakona o javnom okupljanju i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...