Zbog cjelokupne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, ove godine otkazan je već tradicionalni, 18. po redu Međunarodni sajam ekologije „EKOBIS“.

Privredna komora USK na ovaj potez se odlučila nakon brojnih sastanaka s drugim organizatorima sajmova u našoj zemlji, kao i sa predstavnicima privrednih subjekata, koji egzistiraju na ovom području i članovi su ove organizacije.

Prema riječima predsjednika Privredne komore USK-a Enesa Ružnića, većina organizatora sajmova ogorčena je na federalne nadležne vlasti i Krizni štab Civilne zaštite Federacije BiH, jer nisu dobili odgovor ni na jedan dosada poslani upit i dopis.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.