Kultno ime modne industrije, velika Coco Chanel živjela je u stanu na drugom spratu 31 Rue Cambone u Parizu. Unutrašnjost njenog doma nalikovalo je na škrinju s blagom, ovdje je Coco skupljala snagu I inspiraciju za svoje nove kolekcije, te primala visoku klijentelu koja je naručivala njene skupe odjevne komade. U blizini je bio i njen salon. Rado je boravila i u pariskom hotelu Ritz, koji se nalazio odmah iza ugla.

Mademoiselle Chanel se ponajprije oblačila lijepo zbog sebe, te je elegantno bila odjevena i u svom domu. Na sofi i krevetima u stanu i hotelskim sobama radije je pozirala u tipičnom kostimu od tvida, finim crnim haljinama ili laganim svilenim odijelima umjesto u dugim kućnim haljinama i papučama. Neizostavni su bili i bijeli biseri kao i šeširi. Na osnovu njenih fotografija se može vidjeti da ona modu i lijepo oblačenje nikada nije podcjenjivala i uvijek je, u svakom situaciji, čak i kućnoj atmosferi držala do elegantnosti.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Otkrivamo: Kako se Coco Chanel oblačila u svom domu / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.