DOBRO upućeni talijanski novinar Aurelio Capaldi otkrio je detalje sastanka Cristiana Ronalda i novog trenera Juventusa, Maurizija Sarrija.

Sastanak se navodno održao nekoliko dana nakon službene objave da je Sarri preuzeo Juventus, a uz Sarrija na njemu je prisustvovao sportski direktor kluba Fabio Paratici. Sastali su se na Ronaldovoj privatnoj jahti na obali Francuske.

“Imali su jako dobar razgovor. Tamo je bio i Paratici, ali Ronaldo je u konačnici htio jedan na jedan pričati sa Sarrijem o nogometu što su i učinili. Pričali su o Sarrijevim idejama, način na koji će Juventus igrati, a Sarrija je zanimalo na kojoj poziciji bi Ronaldo htio igrati.

Portugalac je napomenuo da mu nije toliko bitno na kojoj će poziciji igrati, sve dok Juventus osvaja trofeje, što je najvažnija stvar. Ipak, istaknuo je da je većinu utakmica startao na lijevom krilu pa bi preferirao da tamo ostane”, rekao je Capaldi.

Dobre vijesti za Mandžukića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo bi mogla biti dobra vijest za Marija Mandžukića, ako Sarri prihvati Ronaldovu želju o tome da nastavi startati utakmice na lijevom krilu. Naime, Sarri bi ga volio vidjeti na poziciji isturenog napadača pa bi se Mandžukić zbog toga preselio na klupu jer talijanski stručnjak želi izgraditi ekipu koja se temelji na pas-igri, a ne toliko na snazi.

Gazzetta Dello Sport je prije četiri dana pisala kako je Mandžukić zbog toga otpisan i da se očekuje njegov transfer u Borussiju Dortmund, ali novi detalji Ronaldovog sastanka mogli bi promijeniti Mandžukićevu budućnost u Juventusu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr