OTKRIVENO: Ove pjevačice mogle bi da ostanu bez lažnih pratilaca na Instagramu

24h.ba
Najpopularnija društvena mreža na svijetu Instagram saopštila je da će uklanjati lažne profile, lajkove i komentare, koji lažno povećavaju popularnost profila na njihovoj platformi.

Najpopularnija društvena mreža na svijetu Instagram saopštila je da će uklanjati lažne profile, lajkove i komentare, koji lažno povećavaju popularnost profila na njihovoj platformi.

Mnogi korisnici popularne društvene mreže, poput influensera i online trgovaca, lažno su podizali popularnost svog profila lajkovima i komentarima, tako što su plaćali pratioce.

Sada će ti korisnici dobiti upozorenje odInstagramai moraće da promijene lozinku (budući da su morali da je daju generatorima lažnih profila). Uz to, svi će lažni komentari i lajkovi te sam zapis o praćenju biti uklonjeni.

-Napravili smo alate koji će nam pomoći da identifikujemo profile koji koriste te usluge i maknuti lažne aktivnosti. Takvo je ponašanje loše za zajednicu i radi se o kršenju uslova korišćenja naše mreže-saopštili su izInstagrama.

Ovaj je potez stigao nakon oštrih kritika društvenih mreža, između ostalih iFacebookakoji je vlasnikInstagrama, zbog velike prisutnosti lažnih vijesti i dezinformacija na njihovim platformama. U skladu s time,Twitterje ranije ove godine uklonio desetke miliona profila zbog “sumnjivih aktivnosti”, aFacebookje izbrisao 85Instagramprofila.

Lažni pratioci nisu novost ni kod lokalnih pjevačica i pjevača, koji bi mogli da se nađu na udaru novih pravila. Zahvaljujući analizi sajta HypeAuditor, putem kog se provjerava kredibilitet pratilaca, došli smo i do tačnih podataka o ispravnosti profila zvijezda.

Kredibilne pratioce i dobar odnos pratilaca i broja njihovih reakcija, kao i nivo angažmana pratilaca između ostalog imaju Maja Berović, Jelena Karleuša, MC Stojan, Ceca Ražnatović i Severina.Ali, one nisu problematične.

Bez pratilaca bi mogle da ostanu Seka Aleksić i Dijana Janković, kod kojih je uočena šema ostavljanja komentara i lajkova sa sličnih profila čiji je kredibilitet nizak. Primjera radi, skor kvaliteta pratilaca kod Aleksićeve je 46/100, a tek 0,7% ima potrebu da joj ostavi lajk ili komentar. Kod “Didi J” situacija je još strašnija – njen skor je 44/100, dok je šema komentara toliko primjetna, da alat ovog sajta pretpostavlja da je većina pratilaca neautentična, odnosno – lažna. Njih dvije su ranije već uhvaćene u krađi – tada je Seki nestalo 30.000 pratilaca u danu, a Jankovićevoj 10 puta više.

Još uvijek nije poznato kada će Instagram početi da primjenjuje ova pravila, ali pratite pomno profile vaših omiljenih zvijezda – promjena dolazi.2

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...