Kako se navodi na sajtu radija Antenne Bayern, ekspert je siguran da je Merkelova tokom prijema finskog premijera Antija Rinea u Berlinu stalno ponavljala ove riječi.

Kancelarka Njemačke Angela Merkel je tokom napada drhtavice ponavljala frazu “uspjeću, uspjeću”, rekla je ekspert iz oblasti čitanja sa usana Judit Harter.

Ekspert je siguran da je Merkelova stalno ponavljala ove riječi. Fraza podseća na izjavu kancelarke koja je 2015. godine o migrantskoj krizi koja je podigla veliku buru.

Tada je Merkelova, govoreći o talasi izbjeglica, izjavila:

– Uspjećemo da izađemo na kraj s tim.

Merkelova je u srijedu treći put viđena kako se trese, prilikom dočeka finskog premijera, a jučer je, kršeći protokol, sjedila tokom svečane ceremonije sa premijerkom Danske u Berlinu.

Iako Merkelova insistira da se osjeća dobro, unutar CDU se već razgovara o tome kada bi trebalo da “preda štafetu” svojoj nasljednici Anegret Kramp Karenbauer.

Da li je ekspert za čitanje sa usana u pravu i da li je zaista Merkelova pokušavala sebi da pomogne ponavljajući frazu „uspjeću, uspjeću“ (na njemačkom ‘Ich schaffe das’, prim.aut.) pogledajte u videu ispod:

Izvor: / novi.ba