Otvoren urgentno-hemodijalizni centar Cazin

Moj Cazin.ba

Danas je u Cazinu otvoren potpuno novi urgentno-hemodijalizni centar, vrijednosti veće od 2 miliona KM. Izgradnja ovog objekta je započela prije 2 godine i danas je isti otvoren na veliko zadovoljstvo građana Cazina, korisnika usluga, ali uposlenika Doma zdravlja Cazin.

Projekat je podržala Vlada USK sa sredstvima u iznosu od 370.000,00 KM, a ostatak je osigurao Dom zdravlja Cazin iz svojih prihoda.

Nabavljena je i intalirana savremena oprema, vrijednosti veće od million KM. Centar je također opremljen sa laboratorijom, tako da će analize iz urgentnog spektra biti moguće uraditi odmah, bez dodatnih upućivanja pacijenata u kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Ovakav hemodijalizni centar će najviše pomoći pacijentima iz Cazina, Velike Kladuše, Bužima i dijela Bosanske Krupe, što će im omogućiti kraća putovanja na redovne termine hemodijaliznih postupaka. Osim toga, pacijenti će realizacijom ovog projekta imati bolju zdravstvenu uslugu u gradu Cazinu i olakšan pristup pojedinim uslugama Doma zdravlja Cazin.

Za rad u ovom  centru, u prethodnom period, na UKC Sarajevo, educirano je 10 medicinskih sestara/tehničara i 2 doktora.

Radove na objektu su izvodile domaće, cazinske firme, što predstavlja dodatni motiv zajedničkog djelovanja na uspošljavanju radne snage i operative domaćih privrednika.

Svečanom otvorenju novog objekta u sklopu Doma zdravlja Cazin prisustvovao je veliki broj zvanica iz privrednog i političkog života Grada Cazina i USK.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...