Otvorena vrata i slušam kolegicu iz susjedne kancelarije; nazvala je majka da je pita šta će za večeru da joj skuha, kćer se goropadno izdera izvika na majku i spusti joj slušalicu. Kontam PMS, ili teško pitanje.

Dvije minute kasnije opet joj zvoni telefon. Ovog puta šefica traži hiljadu jednu fakturu i šta sve ne, a PMS nestaje kao rukom odnesen. Od miline se topi, izvolite, naravno, nije problem.

Pa kukala ti majka takvoj licemjernoj i nezahvalnoj. Sutra da oboliš majka bi te njegovala, a šefica bi te zaboravila istog trena.

Na vjenčanju smo bili samo nas dvoje. (Gdje ja živim može da se vjenča bez kumova). Mnogo sam srećnija jer nema komentara, nema pitanja, nema mješanja u moj brak. To sam odlučila jer sam vidjela da se moji roditelji i rodbina mješaju u brakove mojih sestara i braće.

Sve oni bolje znaju i sve su oni prošli. A svađe u porodici nikad dosta. Rasla sam u svađi, djeca mojih rođaka rastu u svađi. Moji to neće. Imam srećan brak i porodicu i ni minut svađe.

 

BONUS ISPOVIJEST: 

Prije neko veče sam šetao sa djevojkom. I tako sve je bilo lijepo dok nisam sreo bivšu (nakon 4 godine) sa dečkom sa kojim me prevarila. Noge su mi se odsjekle. Rekao sam djevojci da sjednemo na obližnju klupicu. I onda sam primjetio da je i ona zastala i sjela sa dečkom nasuprot nas. Sve vrijeme nas je posmatrala i u jednom trenutku mi se tužno osmjehnula.Prigrlio sam svoju djevojku jače i otišli smo.

 
Međutim, nisam imao mira to veče, sjećao sam se svega, i bola i tuge i pijančenja zbog nje. Tu noć mi je stigla poruka od nje, bivše. Pisalo je: “Lepa je. Nadam se da te čuva onako kako ja nikada nisam umela. Želim da znaš da mi je žao. Ljubav nije prestala.” 
Samo sam obrisao poruku. Volim svoju djevojku i ne želim da je povrijedim zbog nekoga ko mi više nije bitan

 

“Skoro sam počela da živim sa svojim dečkom. On više nije onakav kakvog sam upoznala. Očekuje od mene da u stanu sve bude sređeno, veš opran, osušen i popeglan, ručak uvijek spreman, sudovi oprani.

Kada dođem sa posla, uvijek ga zateknem sa daljinskim i na krevetu.

Ne može nikada da se sjeti krevet da raspremi. Uvek to ja radim. Jednom kada nisam stigla, i zamolila ga da on to uradi, nije htio. Kaže da je navikao da to, pazite sad, žena radi u kući!

Kada mu kažem da pospremi stan, dok spremim ručak, odmah se naljuti. I još se na sve to žali kako imamo neredvne od,nose. Stvarno želim da mu izađem u susret apsolutno za sve, ali isto tako želim da me poštuje. Planira da ima dijete sa mnom, ali ja mislim da do toga neće doći. Ako nastavi da se ovako ponaša i nakon mog razgovora sa njim, pakujem kofere.”

Izvo

Izvor: / novi.ba