“Biti druga žena je ne samo nemoralno već i nevjerovatno glupo, ali evo kako me je ta situacija naučila da budem bolja osoba…”

Jedna djevojka je odlučila da podjeli sa nama priču o tome kako je biti ona druga žena, u sjenci, i kako je moguće dobiti i jednu takvu bitku. Njenu ispovjest vam prenosimo u cjelosti: 

“ Kakva ku*va! 

Ne bi me iznenadilo da je to jedna od misli koja vam projuri kroz glavu kad vidite naslov moje ispovjesti. Ipak, ja ne podržavam prevaru i na to sam ponosna. To je jedna užasna stvar za sve koji su u to uključeni. Ali, nažalost, u jednom trenutku svog života – bila sam druga žena. 

Svi verovatno zamišljate tu drugu ženu kao nekoga ko je seksi, sladostrasna, fizički savršena u svakom pogledu, a iznutra je destruktivna, lukava, bez srca i proračunata demonska kučka sa misijom da uništi jednu porodicu radi svoje sopstvene sebične dobiti. 

Uglavnom je uvijek muž taj koji je nevjeran. Neobično je za jednu ženu da pogazi svoj brak na takav način. Kad god bih čula za tako nešto, osuđivala bih, podigla nos i pitala se: Kako je moguće da žena učini tako nešto? Ipak, dozvolite da vam priznam, tako nešto se i meni desilo. 

Najprije ću vam reći da i nisam uopše se*si i nisam fizički savršena. Nakon dvoje djece, strije i celulit se jasno primećuju na mom tijelu. Ja sam samo majka, prosječna žena koja traži da postane najbolja verzija sebe i najbolja moguća majka za svoju djecu. 

Nikada nisam željela da postanem druga žena i da ponesem tu sramnu titulu. Nisam ni računala svaki svoj potez i nikako nisam željela da imam aferu. Nisam ga izabrala i nikako nisam želela da uništim dve porodice. 

Obrazovana sam i imam stabilnu karijeru i sposobna sam da zarađujem sama za život, tako da nisam tražila nikakvu finansijsku ili socijalnu pomoć u toj aferi. 

Bio je to moj najbolji prijatelj već dvije godine i najveći štreber kojeg znam, ali sam se ipak zaljubila u njega. I to snažno.

Zaluđivanje nas na čudan način učini zaljubljenima. Sjećam se da sam kao tinejdžerka bila “zaljubljena ” u Džonatana Tejlor Tomasa i da sam kačila njegove slike svuda. Naravno, bijesni tinejdžerski hormoni nas zaglupljuju. 

Ipak, poslije 15 godina, isti osjećaj se vratio kada sam jednog dana pogledala svog najboljeg prijatelja i on mi se osmijehnuo. Ali to nije bilo zaluđivanje, čak nimalo. 

Foto:Screenshoot

Povezivao se sa mnom na toliko nivoa i bio bi je blizak kao niko nikada prije. Osjećaj da vas neko voli koliko i vi njega me je ispunjavao i činio da se doživim naš odnos kao čist i istinski. 

Ne želim da ulazim u detalje svoje afere. Uostalom, ko da je to i važno. Ono što se desilo, desilo se. Ono što jeste važno u tom odnosu je da sam zaista mislila da sam pronašla nekoga ko me razumije u potpunosti i ko želi da sagradi život sa mnom. A to je ono što svi želimo od svog partnera, zar ne? 

Vjerovala sam u sve što mi je rečeno. Zavisila sam od svakog poljupca, svake poruke i svake riječi. Znam da sam veoma pametna žena, ali u tim trenucima sam bila toliko glupa i naivna. Čak ću priznati da sam bila potpuno slaba i ranjiva. Mislila sam samo svojim srcem, a moj mozak ga je samo slijedio. 

Ne volim laž. Ova afera nije dugo potrajala, a ja sam već skupila snagu i rekla svom bivšem mužu. Slomila sam mu srce. U to vrijeme sam mu rekla kako se osjećam usamljenom u našem braku. Ipak i dalje ga volim zbog toga kakava je osoba i kakav je otac našoj djeci. 

Ne prođe ni dan, a da ne zažalim zbog toga što sam ga povrijedila. Kajem se što sam uništila našu porodicu, ali ne žalim to što sam bila otvorena i iskrena prema njemu. U to vrijeme sam mislila da je ljubav koja mi se dogodila jača od one koju sam imala u braku. 

S vremenom, moj bivši muž mi je oprostio i sada smo prijatelji. Snalazimo se u roditeljstvu dvoje malih dečaka koje mnogo volimo. Može se reći da je ovo najbolji scenario s obzirom na situaciju. 

”Ljubav mog života” nije baš funkcionisala. On nije mogao da izdrži teškoće stvarnog života. Za njega je sve to bila fantazija. Ovo me je slomilo zbog toga što sam ja bila spremna da idem kroz sve sa ovim čovjekom. U mojim očima, ja sam već odustala od toliko stvari i vjerovatno nije trebalo od njega da očekujem da će učiniti isto. 

Kada razmišljam o tome pamtim da je to bila surova istina i gorka pilula koju je trebalo da progutam. Toliko voljeti nekoga, a ne dobijati ništa za uzvrat je slomilo moje srce. Ipak, osjetila sam da sam to i zalužila jer sam povrijedila mnoge ljude tokom ovog procesa. 

Za samo 12 meseci, doživela sam mnoga sranja: imala sam aferu, razvela se od muža, bila ostavljena, preselila se i počela iznova. Sama. 

Emocionalno sam bila slomljena i još uvek ima dana kada pomislim da padam, ali iz ovoga sam naučila sljedeće: Ja sam čovjek, nisam savršena i umijem da napravim grešku. Zahvalna sam na onome što imam i uživam u vremenu koje provedem sa svojom djecom. Postala sam bolja osoba zbog greški koje sam napravila. 

Biti druga žena je ne samo nemoralno već i nevjerovatno glupo. Ljubav ipak ne pobjeđuje sve, ali ja sam dovoljno odrasla da shvatim da čak i jedna prosječna žena poput mene može pasti na to. Svi želimo da se osjetimo ljubav, poštovanje, da smo željene i potrebne nekome. Nisu sve žene koje završe na isti način kučke bez srca koje love nedostupne muškarce. Ponekad, takva sranja se prosto dogode. A na nama je da odlučimo šta ćemo poslije. “

Novi.ba

Izvor: / novi.ba