Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činit će bivši profesor prava na Univerzitetu Harvard Alan Deršovic (Dershowitz) i Ken Star (Starr), nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton).

U timu će biti i Pam Bondi, bivša državna tužiteljica Floride, prenose svjetski mediji. 

Vodeće uloge u Trampovom timu odbrane imat će pravni savjetnik Bijele kuće Pat Sipoloni (Cipollone) i Trampov lični advokat Džej Seukov (Jay Sekulow).

Uvrštavanjem u tim Deršovica i Stara predsjednik se okrenuo elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj historiji.

Njihovo imenovanje daje predsjednikovom timu dodatno iskustvo u ustavnom pravu i u politici opoziva. Starova istraga Klintonove afere s bivšom stažisticom u Bijeloj kući Monikom Levinski (Monica Lewinsky) pomogla je u pokretanju procesa Klintonovog opoziva, posljednjeg takvog slučaja pred američkim Kongresom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ovaj čovjek je radio na slučaju jedne od najvećih afera u historiji Bijele kuće / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.