Severna Makedonija juče je brojala 148 zaraženih koronavirusom.

Kao i druge balkanske zemlje, i oni se bore sa epidemijom, ali nađu vremena i da nas zasmeju.

Tačnije, jedan TV prilog je mnoge razveselio i ovo mračno doba.

Makedonca su pitali da li misli da je koronavirus proizveden u laboratoriji, a on je o tome imao urnebesnu teoriju.

Smatra da je virus napravila neka žena, a za to je imao 4 spremna objašnjenja.

Poslušajte šta je rekao:(espreso.rs)

U školi su našli torbicu izgubljenu 50-ih godina, bila je kao prava mala vremenska kapsula

Prošlog proljeća je netko u američkoj srednjoj školi North Canton Middle School pronašao staru torbicu izgubljenu pedesetih godina prošlog stoljeća. Cijelo vrijeme je bila skrivena i neprimijećena u uskom prostoru između ormarića i zida.

Tek kad su je otvorili, shvatili su pravu vrijednost ovog pronalaska. Torbica je bila kao prava mala vremenska kapsula. Otkrili us se vlasnica zvala Patti Rumfola i da je izgubljena negdje između 1950. i 1960. godine. Imala je oko 14 godina kad je torbicu izgubila.

Škola je pomoću društvenih mreža uspjela uspostaviti kontakt s Pattijinom obitelji, no nažalost su saznali da je preminula. Imala je 5 djece koja su znatiželjno čekala više detalja o pronalasku. Ono što su pronašli ih je vratilo u doba koja je njihova majka bila mlada, tinejdžerica.

Slikali su pronađene predmete i pristali podijeliti ih na internetu kako bi drugi ljudi vidjeli kako je izgledao život u Americi polovicom prošlog stoljeća te što je tada bilo aktualno i “in”.

Foto: Facebook / North Canton City Schools

Patti je umrla kad je imala 71 godinu. Radila je kao učiteljica u Annapolisu u američkoj saveznoj državi Maryland.

U torbici su bile raznorazne stvari koje su opisivale Pattijin tadašnji tinejdžerski život. Našli su člansku iskaznicu knjižnice, kalendare, fotografije, šminku…

(virealno.com)