Vrijeme u kojem živimo je teško, kaže fra Iko Skoko, vikar Hercegovačke franjevačke provincije. 

U razgovoru za „Avaz“, fra Iko poziva svakog pojedinačno da se okrenemo zajedničkom razmišljanju, solidarnosti i da tražimo utjehu, „jer, i kako kaže jedan Psalam, i da mi je dolinom smrti proći, zla se ne bojim“.

Ovaj virus jeste zlo, kaže fra Iko, ali isto tako sve nas je pobudio na zajedništvo, na razmišljanje i djelovanje, gdje vidimo koliko smo svi jedni drugima važni i bitni.

– Jer, kada se normalno živi, onda se na to zaboravi. Tada se samo na sebe misli i izgubi se velika dimenzija. Nažalost, mora doći jedna ovakva epidemija da nas nekako osvijesti i da duboko uđe u našu dušu, naše tijelo, razmišljanja kako je važan i bitan svaki čovjek – iznosi on.

Nema čovjeka, kako navodi, koji ne osjeća težinu ovog vremena bez obzira na to je li neko njegov obolio ili nije, jer, kako naglašava, ovo je bolest koja je obuhvatila cijelo čovječanstvo.

– Sada sigurno osjećamo blizinu svih ljudi na svijetu, blizinu čovjeka, krhkog, slabog, ranjivog. Ovo jeste neka dolina smrti jer jedan virus mali nevidljiv, a tako opasan i žestok koji nam uskraćuje druženje, prijateljevanja, živote u najkraćem- kaže fra Iko.  


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ovaj virus jeste zlo, ali nas je sve pobudio na zajedništvo / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.