Danas jedan od najvećih evropskih režisera i jedna od najkontroverznijih ličnosti na prostoru bivše Jugoslavije doživio je veliku transformaciju tokom godina.

Upravo te, 1981. godine Emir Kusturica je na velika vrata ušao u žižu jugoslavenskog društva, kada je sa svojim filmskim prvjencem “Sjećaš li se, Dolly Bell” osvojio Zlatnog lava u Veneciji i najavio blistavu filmsku karjeru.

U jednom od rijetkih dostupnih snimaka režisera iz tog vremena, Kusturica, tada još Sarajlija, krajnje maštovito govori o sadržaju koji bi volio gledati na televiziji, ističući na kraju želju da vodeće evropske fudbalere dovede u svoju ulicu i s njima odigra meč na male golove.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.