PACAEMBU, kultni stadion u Sao Paolu izgrađen u Art Deco stilu, na kojem je utakmice igrala velika četvorka te brazilske države i na kojem se igralo SP 1950 i šest finala Cope Libertadoresa, u 78. godini postao je bolnica.

Na stadionu koji je Brazilcima toliko bitan da su u njegovoj utrobi napravili nacionalni muzej nogometa u državi koja je najzaluđenija tim sportom, sada se igra utakmica protiv smrti.

Na travnjaku na kojem su igrali velemajstori Sao Paula, Corinthiansa, Palmeirasa i Santosa, svirali Rolling Stonesi i Iron Maiden, a Papa Benedikt XVI. držao misu, sada su šatori i bolesnički kreveti za oboljele od koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je u Brazilu njime zaraženo više desetaka tisuća ljudi, dok ih je do sada od posljedica korone umrlo preko 200. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Ovdje je igrao Pele i svirali su Stonesi. Sada tu traje utakmica protiv smrti / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.