Tužna stvar kod tragedija jeste što se često dešava onda kada je najmanje očekujemo… Kad mislimo da je sve u redu, pa čak i poželimo da zabiležimo predivan trenutak.

Nažalost, upravo je takav slučaj sa ljudima čije ćete fotografije vidjeti. Oni su doživjeli da naprave fotografije u posliednjim trenucima svojih života. Zapravo, bilo je to posljednje što su doživjeli.

Posljednja slika majke i sina, prije nego što je počeo let čuvenog aviona MH17, za kojim se mjesecima tragalo nakon što se srušio

Ovdje je bila samo šala, ali kasnije je ovaj momak iz Arkanzasa slučajno upucao svoju djevojku iz istog oružja

Još jedna fotografija iz ozloglašenog MH17

Ovo je dosta jeziva priča. Robert Giblin, kanadski vojnik koji je ratovao u Avganistanu, uslikao je fotografiju sa svojom trudnom ženom samo nekoliko minuta nakon što ju je izbo nožem, a potom bacio sa terase. Na kraju je izvršio i samoubistvo. Razlog: nepoznat.

Ruski vragolan Andrej Retrovski voleo je da pravi fotografije sa opasnih mjesta. Nažalost, ovo mu je bila posljednja, pošto je pao sa 10. sprata svega 10 sekundi nakon fotografisanja.

Američka glumica i model Šeron Tejt bila je u 8. mjesecu trudnoće, kada su je, na isti dan kada je nastala ova slika, izboli članovi sekte Čarlsa Mensona.

Djevojka u crvenom džemperu, koju možete da vidite na slici, pala je sa Nijagarinih vodopada svega nekoliko sekundi nakon što je ova fotografija napravljena, kada je izgubila ravnotežu i okliznula se.

Par hipstera ubijen je u pariskom klubu “Bataklan” isto veče kada je nastala ova fotografija. Naime, to veče, islamistički teroristi upali su u popularni noćni klub i izvršili pucnjavu u kojoj je poginulo na desetine ljudi.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.