To se uči, polažu se kursevi, to se čita, gleda se sto serija, to se bude mama najbolja na svijetu, to se izmišljaju aktivnosti, takmičimo se u over svemu.

Ludilo od ručka, kreativnosti, novih znanja.

Evo idem na balkon da aplauziram.

OVO NIJE GODIŠNJI ODMOR.

Nije rasterećeno vrijeme u kojem bivamo najbolja verzija sebe, jer kako da budem najbolje išta kad je svijet u svom najgorem izdanju?

Sve je pomjereno, iščašeno, krišom pijemo terapije (od alkohola do tableta, vatever), preispitujemo simptome, uključujemo sve sisteme odbrane koji postoje. Jer ništa nije sigurno u ovom trenutku.

A, vjerujte mi na riječ, neizvjesnost je kurva najveća.

Pa bih da se podsjetimo: trenutno moramo samo dvije stvari: Da ostanemo u kući ko može i ko mora i da sačuvamo ZDRAV RAZUM.

Jer kad sve ove panike, zabrane, ludila, haos, neizvjesnost stane – implodiraćemo. Opet ja iz iskustva.

Što reče jedan pametan čovjek: Što više razuma sačuvam danas više ću ga imati sutra.

Nije lako raditi od kuće, jer djeca jašu po glavi. To je njihov rad od kuće. I zato ne očekujte od sebe neku briljantnost.

Mozak vam je u strahu, kolikom god, i ok je ako nemate koncentracije da gledate kurseve, idete u muzeje, čitate ili bilo šta.

Možda je sad vrijeme za beletristiku i serije sa low iq predznakom. Šta fali?

Ja evo nisam sjajna i nisam sjajno. Imam napade panike. Brinem se. Rasplačem se. Nisam najbolja mama ovih dana. Ne znam ni kako da budem ovih dana.

Ne morate smisliti 2579 aktivnosti s djecom niti se ljutiti na sebe kad se naljutite na njih. Ovih dana je i crtani ok. Daj da preživimo pa ćemo popravljati.

Rutina. Napravite sebi neku rutinu. Sva živa bića vole rutinu.

I ne poredite je s aktivnostima online.

Online se svakako svi prvo kroz filter provuku.

Zamislite kako je medicinskom osoblju, ljudima koji rade na kasama, novinarima koje nikako ne spominjemo i ne aplaudiramo im, poštama i ljudima koji su u raznim štabovima. Oni znaju da ovo nije godišnji.

Pa de da se saberemo i mi.

 

Više saznajte na izvornom linku: Brankica Raković – Ovih dana ne morate biti najbolja verzija sebe / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.