MNOGI beauty stručnjaci često ističu kako ne bismo trebali često izlagati kosu toplini aparata za stiliziranje kose jer je ona uništava. No što je s frizurama za koje izlaganje toplini nije potrebno? Iako su lijepe i praktične, ove tri frizure nisu najbolji izbor ako želite imati njegovanu kosu.

Konjski rep

Jedna od omiljenih frizura tijekom toplijih dana zaslužna je za listanje i pucanje vrhova kose, a ako konjski rep nosite na dnevnoj bazi, vaša kosa će neizbježno krenuti pucati. Također, ako želite barem djelomično smanjiti štetu, za povremeno nošenje ove frizure koristite takozvanu „invisibobble“ gumicu za kosu umjesto one klasične elastične.

Pletenice

Čvrstim zatezanjem pramenova kako bi pletenice ostale na mjestu svojoj kosi radite veliku štetu. Naime, tako je čupate iz korijena, a prečesto nošenje ove frizure rezultirat će i pucanjem vrhova kose, kao i njenim lomljenjem.

Ipak, opuštene pletenice kakve su sad u modi nisu zabranjene ni toliko štetne.

Punđa

Iako je vjerojatno upravo to frizura koju najčešće nosite, jer je jednostavna i elegantna, ovakvo vezanje kose rezultirat će pretjeranim opadanjem kose, a razlog tome je prejako zatezanje. Također, spavanje s punđom na glavi ima štetne posljedice za zdravlje kose pa zato uvijek prije spavanja raspustite kosu i dopustite tjemenu, ali i vlasima, da se odmore.

(index.hr)


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: