Da sport i košarka pomjeraju granice i izazivaju najčistije emocije kod košarkaša, ali i navijača bez obzira na godine pokazao je primer devetogodišnje Olivije D. Tamos koja se emotivnim, dječijim, pismom obratila svom omiljenom košarkašu Joelu Embiidu.

Embiid je s Philadelphijom ispao iz plej-ofa od Toronto Raptorsa, što je izuzetno emotivno doživio. Njegova reakcija podstakla je mladu navijačicu da iz svog ugla utješi košarkaša koji joj je donio mnogo radosti.

– Dragi Joele Embiid, ti si moj omiljeni košarkaš. Jako mi je žao zbog toga što si izgubio. Vidjela sam kako plačeš na TV-u. U redu je da ponekada izgubiš. I ja gubim svoje košarkaške utakmice. Toliko si toga postigao i ja se zaista ponosim tobom i Sixersima – napisala je Olivija.

Naravno, upravo bi ovo pismo, ili neko slično ovom, napisano iz srca neiskvarenog i čistog navijača koji bez interesa voli sport, trebalo da imaju sportisti kod sebe i u najtežim momentima ga pročitaju, bez obzira na ligu u kojoj igraju, piše Telegraf.rs.

Novac, marketing, reklame, sponzori, i pritisak koji se svima nameće zbog njih, su samo jedna strana, a ljubav prema igri pod obručima potpuno druga. Ipak su to samo pobjede i porazi koji će dolaziti i poslije jednog sportskog peha.

Djevojka Džanana Muse neodoljivo podsjeća na Ronaldovu bivšu

Džanan Musa definitivno živi svoj san. Osim što je u protekloj godini otišao u najjaču košarkašku ligu na svijetu (NBA), ovom reprezentativcu Bosne i Hercegovine ide dobro i van parketa, što se može vidjeti po njegovom Instagram profilu.

Uspješni sportaši poput Muse oduvijek su bili pravi magneti za lijepe i atraktivne djevojke, pa stoga ne čudi što jednu takvu kraj sebe ima upravo i on sam, a djevojka koja je osvojila njegovo srce zove se Sara Hamzić i inače je iz Gračanice.

Pretpostavlja se da je ljubavna romansa ovog para započela u Sarajevu, gdje Sara studira, a da u njihovom odnosu ima nešto više od prijateljstva potvrdio je i sam Džanan objavivši na Instagramu fotografiju na kojoj su zajedno u zagrljaju.

Fotografija je, naravno, za kratko vrijeme izazvala mnoštvo reakcija. Njegovi brojni pratioci su mu u komentarima čestitali, a među njima i popularni televizijski voditelj Tarik Filipović, koji je paru poželio sreću stavivši srce ispod fotografije.

O Sari se ne zna previše, no ako je suditi prema fotografijama koje objavljuje, zaista uživa pozirati ispred objektiva i primjetno je da ima istančan modni ukus.

Mnogim stranicama je ranije bila interesantna zbog nevjerovatne sličnosti sa manekenkom Irinom Shayk koja se zabavljala sa Cristianom Ronaldom.