“Otišao sam u posao po preporuci prijatelja. Iako nisam birokrat, nekako sam uspio, nekako sam u dobrom raspoloženju.” objasnio je jedan od najpoznatijih glazbenika regije Halid Bešlić (65).

A prema količini imovine koju trenutno posjeduje, ne bi se moglo reći da je bio amater kada je u pitanju posao. Bio je pogođen nekoliko puta, ali uvijek bi se vraćao uspješnije i bogatije, piše 24sata.

Danas on posjeduje nekoliko stanova, imanje u blizini Sarajeva, hotel, benzinsku crpku i čak jedan motel koji se danas iznajmljuje. Imao je HB kafu i distribuciju energetskih napitaka, a svoj originalni parfem “Miljacka” proizvodio je u 1.200 boca.

Danas on to ne radi više. S građevinom se bavio, pa je “podigao” zgradu u elitnom dijelu Sarajeva, u Podhrastovima.

“Sada iznajmljujem sve i živim po najmu, tako je najbolje. Dolazim samo povremeno i posjećujem sve te svoje objekte da vidim je li sve u redu, i to je sve. Važno je da stanarina redovna, ha, ha, ha.” objasnio je Bešlić.

Kako bi mogao širiti svoje carstvo i ulagati, u jednom je trenutku morao podići zajam kako bi mogao pokriti sve. Ovaj “bankovni zakup” i danas je težak.

“Eh, da ga nema bi bilo mnogo lakše, ali dobro, on će otići. U to vrijeme nije moglo biti drugačije, morao sam podići zajam da pokrijem ulaganja. I otišao sam u investicije jer je naš posao nesiguran, na njega se ne može uvijek osloniti. Ušao sam u posao da bih imao mirnu penziju.”, rekao je Halid.

Voli provoditi većinu vremena u blizini Sarajeva, u obližnjem selu Semizovac, gdje je okružen šumom i uživa u prirodi. U Sarajevu je kupio dva stana, za sebe i svog sina Dinu, koji živi sa svojom porodicom preko puta. Njegovo bogatstvo sada se procjenjuje na više 25. miliona KM. Rijetko, kockari bi se usudili predvidjeti to prije pedesetak godina, kad je Halid postao ime.