Na području općine Novi Grad Sarajevo sinoć se desila st*avična tr*gedija kada je Mujaga Ivazović, penzionisani policajac, ub*o svog 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića.

On je priveden u Tužilaštvo KS i trenutno se vrši kriminalistička obrada.Prema ranijim navodima, ub**tvu je prethodila porodična svađa

Ko je bio momak kojeg je ubio sinoć njegov otac

Semir je bio super momak. Intenzivno smo se družili i viđali ovdje. Bio je omiljen u našem društvu, uvijek spreman za šalu. Izgubili smo velikog prijatelja.

To nam pričaju prijatelji Semira Ivazovića (37), Sarajlije kojeg je sinoć u 20:35 na sedmom spratu zgrade u ulici Hasana Sućeske u naselju Saraj-Polje, ub*o otac Mujaga Ivazović, inače penzionisani policajac.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je danas na Saraj-Polju, gdje je razgovarala s njegovim prijateljima s kojima se Semir družio.

Najviše slobodnog vremena su provodili u caffeu Alf u ovom sarajevskom naselju

„Bio je dogovor da se nađemo ovdje, ali ga u 20 sati nije bilo. Čuli smo za p*cnjavu i ubrzo je stigla vijest da je Semir ub**en. Niko od nas ne zna šta se dogodilo. Nikome i nije jasno da je Semir ub**en, a sve što se priča su nagađanja i gluposti“, kaže jedan od Semirovih drugova s kojima se družio dok nam pokazuje zajedničku fotografiju s jednog od druženja u ovom sarajevskom caffeu.

Svi njegovi prijatelji kažu da za Semira imamu samo riječi hvale.

„Bio je momak i po… Dolazio je ovdje, sa svima se družio i nikada nije posvađao. Žao nam je što je završio na ovaj način. Znam da je i oca volio“, dodaje drugi naš sagovornik.

Kažu nam da je Semira nedavno zadesila tr*gična sudbina – ostao je bez majke.

„Majka mu je nedavno preselila na Ahiret. Išlo smo svi na dženazu, bilo nam je teško, a i njemu samom najteže. Dobro znam da je pomagao oba roditelja. I ocu je pomagao, koji je bio u penziji, brinuo se o njima. Čuo sam da je otac Mujaga nedavno imao srčani udar, i Semir nije dolazio u caffe na druženje, jer se brinuo o njemu nakon što mu je umrla majka. Ovo je pretužno“,piše Radiosarajevo.