PARTIZAN je u predzadnjem kolu skupine Europa Lige kod AZ-a imao sve: U 88. minuti vodio je 2:0 s igračem više i pobjedom bio na pragu proljeća u Europi. Pet minuta kasnije ostao je bez ičega. I trijumfa i prolaska grupe.

Ali ništa manje nevjerojatno od načina na koji je ostao bez ključne pobjede zvuči statistički podatak kako je Partizan u obje utakmice s nizozemskim klubom uzeo samo po bod te tako upravo od AZ-a izgubio mjesto u nokaut fazi EL-a. 

Mečevi u Beogradu i Haagu završili su identičnim rezultatom (2:2), a u obje utakmice Partizan je imao igrača više.

Ne samo da mu to nije bilo dovoljno za barem jednu pobjedu protiv AZ-a, nego mu je suparnik sva četiri gola u oba susreta zabio iz ukupno samo četiri udarca na gol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Beogradu je Partizan na vrata AZ-a pucao čak 20 puta, od čega sedam puta u okvir gola te zabio samo dva puta. Gosti su na vrata domaćina opalili dva puta i oba puta pogodili.

Na utakmici istih rivala u Nizozemskoj, AZ je prvi i drugi udarac na vrata Partizana uputio u 88. i 92. minuti. Naravno, oba su bila precizna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Ovo je nemoguće: Partizan je iz Europe izbacila čudesna statistika suparnika / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.