Ana Bekuta živjela je skladno sa njim do 2000. godine Arhiv
Ovo je nevjenčani suprug Ane Bekute s kojim je počela karijeru

Ostavila ga je 10 godina kasnije zbog kolege iz benda

Avaz.ba

Ana Bekuta je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća upoznala šabačkog bubnjara Predraga Vidovića Preju, i to tako što se javila na konkurs koji je on raspisao u potrazi za pjevačicom.

Nakon muzičkih angažmana po Njemačkoj i Americi, Preja se vratio u rodni Šabac i, shvativši da će više novca zaraditi od narodne muzike, dao se u potragu za izvrsnim vokalom koji će upotpuniti njegov bend.

Na konkurs se javila, u to doba nepoznata, Nada Polić, a tada je i nastalo umjetničko ime pod kojim je danas poznata, a sam bend je naslovljen “Anabe”.

Tek uz njega je Bekuta počela na ozbiljan način baviti se muzikom i napredovati, a ubrzo se, osim poslovne saradnje, rodila i ljubav, te je nekoliko narednih deset godina živio u nevjenčanoj zajednici.

Predrag Vidović Preja, prvi muž Ane Bekute. pic.twitter.com/q7K6ENCXl3

— babura velika (@BaburaVelika) April 20, 2017

Ipak, ljubav se ugasila kada se Ana zbližila s kolegom iz benda klavijaturistom Slobodanom Smakićem početkom 90-ih godina prošlog stoljeća te je napustila Preju i preselila se iz Šapca u Beograd.

Podsjetimo, Bekuta je živjela skladno s njim do 2000. godine, kada je uslijedio konačan rastanak, a konačnu sreću je pronašla uz Mrkonjića s kojim je i danas u emotivnoj vezi.

(Autor: Avaz)