Ovo je nevjenčani suprug Ane Bekute sa kojim je počela karijeru


Ana Bekuta živjela je skladno sa njim do 2000. godine Arhiv
Ovo je nevjenčani suprug Ane Bekute sa kojim je počela karijeru

Ostavila ga je 10 godina kasnije zbog kolege iz benda

Avaz.ba

Ana Bekuta je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća upoznala šabačkog bubnjara Predraga Vidovića Preju i to tako što se javila na konkurs koji je on raspisao u potrazi za pjevačicom.

Nakon muzičkih angažmana po Njemačkoj i Americi, Preja se vratio u rodni Šabac i, shvativši da će više novca zaraditi od narodne muzike, dao se u potragu za izvrsnim vokalom koji će upotpuniti njegov bend.

Na konkurs se javila, u to doba nepoznata, Nada Polić, a tada je i nastalo umjetničko ime pod kojim je danas poznata, a sam bend je naslovljen “Anabe”.

Tek uz njega je Bekuta počela na ozbiljan način baviti se muzikom i napredovati, a ubrzo se, osim poslovne saradnje, rodila i ljubav, te je par narednih deset godina živio u nevjenčanoj zajednici.

Predrag Vidović Preja, prvi muž Ane Bekute. pic.twitter.com/q7K6ENCXl3

— babura velika (@BaburaVelika) April 20, 2017

Ipak, ljubav se ugasila kada se Ana zbližila sa kolegom iz benda klavijaturistom Slobodanom Smakićem početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, te je napustila Preju i preselila se iz Šapca u Beograd.

Podsjetimo, Bekuta je živjela skladno sa njim do 2000. godine, kada je usljedio konačan rastanak, a konačnu sreću je pronašla uz Mrkonjića sa kojim je i danas u emotivnoj vezi.

(Autor: Avaz)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...