Užarena atmosfera okružuje Grad Gradačac nakon tragičnog događaja koji je potresao ovaj miran kraj.

Prošlog petka, Đengis i Denis Onder, poznati i poštovani članovi zajednice, brutalno su izgubili živote u nasilnom napadu koji je šokirao građane. Nermin Sulejmanović, čovjek koji je izazvao ovu strašnu tragediju, ostavio je za sobom put patnje i užasa.

Kako se navodi, Denis Onder je na najbrutalniji način izgubio život ispred restorana, dok je bio u svom vozilu. Nermin Sulejmanović, počinilac ovog svirepog zločina, nije ništa štedio, pucajući na Đengisa, oca Denisa Ondera, kao i njegovu majku. Ova užasna priča dobila je još mračniji preokret, ostavivši zajednicu u šoku.

Sandžak Danas saznaje da su Onderovi zapravo članovi ugledne porodice Lekić, koja je porijeklom sa Peštera. Đengiz Onder, čovjek čiji su neprekidni napori donijeli slavu i koji je postao uspješan poslovni magnat u Turskoj, preselio se u Gradačac 2004. godine. Prije tog preseljenja, on i njegova porodica jedno vrijeme su živeli u Makedoniji. Dugi niz godina posvetio se parfemskom poslu, postajući jedan od vodećih distributera. Njegova ambicija proširila se i na teritoriju Bosne, gdje je želio da proširi svoje uspješno poslovanje.

Njegovo preseljenje u Gradačac nije bila samo poslovna i geografska odluka, već i duboko simbolična, s obzirom na uticaj porodice Lekić, koja je imala značajnu ulogu u raznim državnim krugovima i poslovnim arenama u Bosni.

Prema nezvaničnim izvorima, korijen sukoba Đengiza i Nermina Sulejmanovića vezan je navodno za Đengizovu kćer. Čini se da je Nermin Sulejmanović bio svjestan ponosa i karaktera Peštera i da je, nažalost, bez trunke sažaljenja planirao svirep napad kojim su ubijeni otac i sin, a majka teško ranjena.

Pomahnitali ubica Nermin Sulejmanović šokirao je javnost brutalnim ubistvom supruge Nizame Hećimović, a njegov monstruozni čin zgrozio je čitav narod kada je snimak tog stravičnog čina objavio na društvenoj mreži Instagram.

U njegovom krvavom piru život su izgubili Nizama Hećimović, Đengiz Onder i njegov sin Denis Onder, dok je teško ranjena Đengizova supruga, i teško ranjeni Harisa Onder. Pored toga, teško su ranjeni policajci Husein Kotorić i Nedim Pamuković pokušavajući da zaustave bespomoćno nasilje.

(Kurir.rs/Sandžak danas)