Navodni vođa “škaljarskog klana”, Kotoranin Jovan Vukotić (39), nekoliko sati nakon što je iz Srbije izručen Crnoj Gori, priveden je na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gdje je, kako piše “Informer”, pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdio da nema veze sa pokušajem ubistva svojih sugrađana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. 

Podsjetimo, za Stupara i Radonjića sumnja se da su pripadnici suprotstavljenog “kavačkog klana”. 

Vukotić je na saslušanje doveden sa fantomkom na glavi, a bio je mu je navučen i pancirni prsluk. Zgradu Tužilaštva, a zatim i suda, sve vrijeme su osiguravali mnogobrojni specijalci sa dugim cijevima. Nakon što je okončano ispitivanje, Vukotić je, oko 20: sati, sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Vukotić je u beogradskom zatvoru bio od septembra 2018. godine. Njegovo izručenje Crnoj Gori izvedeno je u strogoj tajnosti, nakon što je prije nekoliko dana ministrica pravde Srbije Nela Kuburović potpisala rješenje. 

Helikopterom je prebačen u pratnji srbijanskog tima specijalaca, a lokacija na kojoj će sljeteti držala se u tajnosti. Kasnije se saznalo da je helikopter, navodno, oko 15 sati, sletio u Pljevljima. Pripadnici Posebne jedinice policije Crne Gore, koji su preuzeli Vukotića, napravili su i lažni eskort, kako se ne bi znalo koji njihov tim sprovodi Kotoranina.

Više državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči Vukotića da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite pokušao ubiti Radonjića i Stupara. 

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je Dedović vozio BMV kojim su on, Vukotić i Šaković prepriječili put dvojici članova “kavačkog klana” i pucali u njih. Navodno, pištolj je prvi potegao Vukotić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ovo je prva fotografija vođe škaljarskog klana nakon izručenja u Crnu Goru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: