Vanga je rođena 31. januara 1911. godine. Oslijepila je u 12. godini, a u Domu za slepe u Zemunu provela je 3 godine. Poslije udaje nastanila se u bugarskom gradu Petriču.

Bugarska proročica Vangelija Pandeva Dimitrova, poznatija kao Baba Vanga, ostavila je iza sebe neka od najtačnijih proročanstava o budućnosti čovječanstva koji se i danas tumače, ali je malo poznato da je samo nekoliko trenutaka pred smrt prorekla nešto što se tiče sudbine cjelokupnog čovječanstva, piše “Informer”.

Navodno je predvidela bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. godine, smrt bugarskog cara Borisa koji ju je posjetio godinu dana pre svoje smrti, zemljotres u Skoplju, otmicu italijanskog premijera Alda Mora, tačan datum smrti svoga muža, napada na Kule bliznakinje u Njujorku. Smatra se da je oko milion ljudi od nje tražilo pomoć.

Posljednjih godina života Vanga je živela u maloj kući u bugarskom selu Rupite, jer je, prema riječima rodbine, ovo područje smatrala izvorom energije i crpela je snagu iz nje. Investirala je u izgradnju kapele „Sveta Petka Bugarska“ u tom mestu.

Umrla je 11. avgusta 1996. godine, a malo je poznato da je i u trenucima pred smrt imala poruku za generacije koje dolaze. Njene posljednje riječi bile su:

“Doći će vrijeme čuda kada će nauka napraviti velika otkrića na polju nematerijalnog.”

Tačno u 9:20 kada je bugarska proročica napustila ovaj svijet kazaljke na zidu njene sobi su se zaustavile.

 

Više saznajte na izvornom linku: – OVO SU BILE POSLJEDNJE RIJEČI BABA VANGE: Pred smrt prorekla je ZADNJE PREDSKAZANJE, kraj njenog kreveta se dogodilo čudo (VIDEO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.