Danas je na press konferenciji ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović upoznala javnost da postoje neki zdravstveni radnici koji su odbili naredbu Kriznog štaba da se jave na posao i pomognu u ovom vremenu krize pandemije uzrokovane koronavirusom.

Nakon što su se tri mlada doktora medicine uporno oglušivala o naredbu i odbijali da dođu na posao, direktorica je jutros u Vladi USK najavila ostavku ukoliko Ministarstvo zdravstva USK ne iznađu mehanizme da se ovakve, neodgovorne slučajeve sankcioniše i natjera sve da poštuju propise i javne naredbe.

Radi se o doktorima ZU Lječilište Gata, kojima je ova ustanova osigurala specijalizacije, incijala E.G. N.K i A.U.

Nakon jutrošnjeg pritiska saznajemo da se jedan od tri doktora koji je ranije odbijao da se vrati na posao, inicijala A.U. danas ipak javio i došao na posao.

Dvije doktorice inicijala E.G. i N.K., koje su trenutno na specijalizaciji fizikalne medicine zaposlene su 2016. godine, dok je ranije pomenuti doktor A.U. zaposlen 2017. godine u ovu zdravstvenu ustanovu kada je direktorica ZU Lječilište Gata bila dr. Nada Križanović. Ovi mladi doktori, imali obavezu da se jave na posao u svoju matičnu ustanovu, nalaze se na USK, ali dvije doktorice to još nisu učinile.

Zanimljivo je da na svojim društvenim mrežama ostavljaju poruke, savjete šta bi i kako trebalo, ali se same toga ne pridržavaju.

Ova teška vremena dosta toga otkriju u ljudima. I onoga dobrog i onoga lošega.

Važno je da sve ovo znamo i trebamo svi zajedno naći odgovor i znati se odnositi prema ovakvim ljudima i pojavama i sada, a i nakon što kriza prođe.

Izvor: usn.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.